DORUČENÍ DO 2-3 PRACOVNÍCH DNÍ PO CELÉ ČR | TEL_ik+420 510 344 501 (7:00-16:30) | MAIL_ik INFO@YOUR-SHISHA.COM  
SLEDUJTE NÁS I_transparent F_transparentI_transparent ...

Jak správně připravit vodní dýmku Your Shisha

Jak správně připravit vodní dýmku Your Shisha 

 

Vodní dýmka Your Shisha je velmi specifická v mnoha ohledech, nejen že se dokáže přizpůsobit různým typům lahví a je celá z nerezové oceli, ale také je velmi praktická na přípravu. Zrychlenou ukázku celé přípravy můžete vidět také na videu zde (jedná se o video umístěné vpravo). Pojďme si ale společně popsat celou přípravu krok za krokem. 

 

1. Nalijte vodu do vázy/láhve

Naplňte nádobu vodou zhruba ze dvou třetin, tak aby konec těla dýmky byl ponořen ve vodě. Nejprve nalijte do skleněné nebo jiné lahve dostatek vody (sklo láhve by mělo být dostatečně silné, můžete ale zvolit i například nerezovou lahev).

Vodní dýmka Your shisha se skleněnou vázou

 

2.Vložte do těla dýmky tabák 

Nachystejte si svou oblíbenou příchuť tabáku, který je určený do vodních dýmek. Naplňte jej přibližně po okraj, aby tabák nebyl stlačený, až pak nasaďte další část těla dýmky.

Tělo nerezové dýmky s místem pro tabák Příprava vodní dýmky a vkládání tabáku

 

3. Rozpalte uhlík a vložte jej nahoru do těla dýmky

Následně nahřejte uhlík (je na vás, zda zvolíte klasický nebo samorozpalovací). Uhlík uchopte do nerezových kleštiček, držte jej dostatečně daleko od obličeje a zespod  uhlík rozpalte s pomocí zapalovače. Vložte ho úplně nahoru, tělo dýmky YS je stavěné tak, aby uhlík nevypadnul. Během manipulace s rozžhaveným uhlíkem buďte opatrní, zapalovače ani sirky nenechávejte poblíž rozpáleného uhlíku. 

Doba žhnutí daného uhlíku se liší podle jednotlivých typů, nicméně během kouření vodní dýmky je třeba uhlík uchopit opět do kleštiček a otočit ho, aby nezhasnul. Pokud chcete uhlík, který je speciálně tvarovaný, aby pod ním lépe proudil vzduch a nebylo ho třeba otáčet, zvolte uhlíky Fantasia Air-flow.

Tělo vodnice s prostorem pro rozžhavený uhlík  Tělo dýmky s víčkem kryjícím uhlík

 

Víčkem můžete uhlík z horní části přikrýt (stačí víčko jednoduše nasadit), docílíte tak rychlejšího spalování a chuť tabáku je výraznější. Pokud necháte tělo dýmky bez víčka,  také bude vše v pořádku, je to tedy čistě na tom, co preferujete. 

 

4. „Roztahejte” vodnici

V závěru příprav je třeba dýmku takzvaně roztahat”, ale to zabere jen chviličku. Při kouření můžete použít na nerezovou koncovku šlauchu náustky, obzvlášť pokud dýmku kouříte ve více lidech, je vhodné z hygienických důvodů, abyste každý měli svůj vlastní.

Během kouření vodnice netahejte prudce za šlauch, abyste dýmku nepřevrhli.

Pro úplné nováčky, kteří ještě nezkoušeli vodní dýmku, raději zmíníme, že dýmka se nešlukuje (neboli netahá do plic) jako je tomu například u cigaret. 


Jestli na nás máte jakékoliv dotazy, neváhejte se na nás obrátit.  

 

Váš tým YS 

 

Tento návod je určený k přípravě vodní dýmky Your Shisha a mírně se liší od klasických dýmek. Například zde není třeba použít alobal.

Upozornění: Upozorňujeme, že kouření vodních dýmek s použitím tabáku je zdraví škodlivé.

Zpět do obchodu